Przetwory
Borówka

Ta propozycja to przede wszystkim niezwykłe połączenie smaków. Leśne owoce jakimi są borówki zatopione w aromatycznym dżemie prezentują się wybornie, pełnym ciemnoczerwonym kolorem. Jeszcze lepiej smakują. Mają głęboki, wyrazisty smak, który świetnie komponuje się z dżemem. Borówki są nieustannie doceniane przez konsumentów w Europie. Trafiają na stoły nie tylko w Polsce, ale również w Austrii, Szwajcarii oraz Niemczech. Borówki będą ukoronowaniem dań z dziczyzny. 

Równie dobrze komponują się z grillowanym lub pieczonym kurczakiem i indykiem. Sery pleśniowe czy inne przekąski też będą dobrym towarzystwem dla tych owoców. W takim zestawieniu borówki będą dobrą propozycją dla wegetarianów. Niewątpliwą zaletą borówek są jej cechy zdrowotne. Są bogate w witaminę A, C oraz sól mineralną. Wzmacniają układ krwionośny.

Inne produkty z tej kategorii