z miodem akacjowym i orzechami
Ciasto marchwiowe
Składniki
marchew
4 szt.
jajka
4 szt.
mąka pszenna
1,5 szklanki
olej
1 szklanka
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
zmielone orzechy włoskie
1 szklanka
przyprawa korzenna
1 lyżeczka
wiórki kokosowe
1/2 szklanki
miód akacjowy
1/2 szklanki
Sposób przygotowania

Polecamy przepis na przepyszne ciasto marchwiowe z miodem lipowym i orzechami "Z Podlaskiej Spiżarni"

1
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2
Jajka utrzeć z miodem. Kiedy robią się białe należy dodać olej i miksować jeszcze przez chwilę.
3
Dodać resztę składników i mieszać, do momentu, kiedy wszystkie dokładnie się połączą, tworząc jednolitą masę.
4
Formę obsypać tartą bułką lub wyłożyć papierem do pieczenia i wlać do niej masę.
5
Ciasto piec przez około 50 minut w nagrzanym do 170 stopni C piekarniku.
Inne przepisy