Wędliny
Kiełbasa wiejska

Niezwykle popularna w Polsce kiełbasa jest bardzo ceniona ze względu na smak i uniwersalność. Kiełbasa może być treścią każdego posiłku. Nadaje się na śniadanie, obiad, kolację, ale również jako przekąska między posiłkami. Jest też niezwykle popularna w trakcie sezonu grillowego. Nie zawierająca fosforanów kiełbasa wiejska jest niezwykle ceniona ze względu na sposób jej przygotowania.

Kiełbasa jest wytwarzana z czystego mięsa pozbawionego chrząstek i kości. Unikalna kompozycja przypraw zmieszanych we właściwych proporcjach nadaje kiełbasie pobudzający apetyt aromat i wyjątkowy smak.

Przygotowany w ten sposób przysmak poddawany jest wędzeniu. To, co sprawia że wiejska kiełbasa nabiera wybornego smaku to właśnie wędzarnia. Korzysta się z niej od dziesiątek lat, dzięki czemu finalny produkt posiada tradycyjny i niezapomniany aromat.

Popularność kiełbasy wynika przede wszystkim z jej uniwersalnego charakteru. Znana w Polsce już w XIV wieku, dzisiaj gości na stołach większości światowych kuchni. W Niemczech jest wręcz pozycją, która kształtuje kulinarną mapę tego kraju. Hiszpanie słyną ze swoich pikantnych kiełbasek Chorizo. W Polsce przyrządzanie kiełbas to po prostu kulinarna tradycja.

 

Inne produkty z tej kategorii