Wędliny
Kiełbasa krakowska sucha

Kiełbasa krakowska to tradycyjny wyrób. Jest to jeden z najbardziej popularnych polskich produktów znanych na całym świecie. Otrzymywana z mięsa wieprzowego poddawana jest suszeniu. Doprawiana solą, pieprzem oraz zielem angielskim.

Krakowski rarytas to dobry dodatek do kanapek przygotowywanych na śniadanie oraz kolację. Równie dobrze przysmak będzie smakował jako osobna przekąska. Do kiełbasy będzie pasowała dobra musztarda.

Dla tych co lubią eksperymentować kiełbasa krakowska będzie wdzięcznym produktem. Może być składnikiem tarty ze szpinakiem, pasuje także jako dodatek do pizzy. Można z jej pomocą przygotować wyborny omlet lub sałatkę z selerem.

Kiełbasa produkowana jest w zielonym i ekologicznym zakątku Polski. Jej producent znajduje się na pograniczu Puszczy Białowieskiej oraz Knyszyńskiej. Produkcja w najbardziej zielonym regionie Polski daje pewność, że mięso jest najwyższej jakości.

Inne produkty z tej kategorii