Soczyste, lekko zaróżowione plastry wędzonego bekonu są szczelnie zamknięte w hermetycznym opakowaniu. Produkt pochodzi z najbardziej ekologicznego i zielonego regionu polski. Produkcja odbywa się na pograniczu Puszczy Białowieskiej i Knyszyńskiej.
Do wędzenia wybierane jest starannie wyselekcjonowane mięso. Bekon jest już pokrojony w plastry. Dzięki temu jest gotowy do spożycia zaraz po rozpakowaniu.
Pakowany jest w niewielkich ilościach ze względu na to, by nie zdążył utracić swoich walorów smaków i aromatycznych.
Wędzony bekon to dobra przystawka do piwa, ale równie dobrze sprawdzi się jako dodatek do kanapki. Usmażony dopełni smak jajecznicy. Wykwintnym daniem będą krewetki zawinięte w podsmażony plaster bekonu. Zastosowanie wędzonego bekonu zależy od naszej wyobraźni. Jego walory smakowe i aromatyczne pobudzają apetyt.