Pieczywo
Chleb żytni wieloziarnisty

Chleb żytni wieloziarnisty jest niezwykle smaczny nie tylko ze względu na brak konserwantów. Dodatki w postaci ziaren słonecznika, płatków owsianych, siemienia lnianego czy sezamu powodują, że ten wypiek to bogactwo smaków. Przyjemnie chrupki z dodatkiem ziaren jest kopalnią minerałów.

Chleb żytni jest niezwykle ceniony zarówno przez dietetyków jak i konsumentów. Swoje walory smakowe łączy z atutami zdrowotnymi.

Ma szereg minerałów (wapń, mangan, cynk, potas, miedź) oraz aminokwasów. Także zawiera duże ilości węglowodanów. Dzięki temu jest bardzo pożywny i sycący. Wystarczy niewielka ilość by zaspokoić lekki głód.

Choć do wyboru mamy niezliczone ilości rodzajów chleba trzeba uważnie przyglądać się etykietom. Wiele wypieków pełna jest ulepszaczy i konserwantów. Chleb żytni wieloziarnisty jest ich pozbawiony. Dlatego też, tak często sięgają po niego klienci.

Inne produkty z tej kategorii