Kiełbasa krakowska to tradycyjny wyrób. Jest to jeden z najbardziej popularnych polskich produktów znanych na całym świecie. Otrzymywana z mięsa wieprzowego poddawana jest suszeniu. Doprawiana solą, pieprzem oraz zielem angielskim.
Krakowski rarytas to dobry dodatek do kanapek przygotowywanych na śniadanie oraz kolację. Równie dobrze przysmak będzie smakował jako osobna przekąska. Do kiełbasy będzie pasowała dobra musztarda. Dla tych co lubią eksperymentować kiełbasa krakowska będzie wdzięcznym produktem.
Kiełbasa może być składnikiem tarty ze szpinakiem, pasuje także jako dodatek do pizzy. Można z jej pomocą przygotować wyborny omlet lub sałatkę z selerem.
Kiełbasa produkowana jest w zielonym i ekologicznym zakątku Polski. Na pograniczu dwóch puszcz, białowieskiej oraz knyszyńskiej znajduje się producent kiełbasy krakowskiej. Produkcja w najbardziej zielonym regionie Polski daje pewność, że mięso jest najwyższej jakości.