Wędzonka krotoszyńska stale zdobywa coraz więcej entuzjastów najlepszych wędlin. Jej wygląd i autentyczny smak sprawia, że jest coraz częściej poszukiwana. Starannie wyselekcjonowane mięso, z którego powstaje wędzonka oraz produkcja umiejscowiona w najczystszym regionie Polski sprawia, że jest ona najwyższej jakości.
Wędzonka ma dość szerokie zastosowanie w kuchni. Oczywiście wiele zależy od naszej kulinarnej wyobraźni. Najprościej jest położyć ją na kanapkę.
Jednak można puścić nieco wodze fantazji i przygotować pyszną sałatkę z brokułem, winogronami i orzechami. Okazuje się też, że smak wędzonki krotoszyńskiej doskonale komponuje się ze szparagami. Tradycyjny bigos również można wzbogacić o ten składnik.
Pocięta w plastry wędzonka jest gotowa do spożycia zaraz po otwarciu opakowania. Zapakowana hermetycznie po to, by zachować wszystkie walory smakowe i aromatyczne.