w sosie z musztardy chrzanowej
Pieczona ryba
Składniki
biała ryba
750g
masło
2 łyżki
oliwa z oliwek
4 łyżki
cytryna
1 szt.
musztarda chrzanowa
1 słoik
śmietana 18%
1/2 szklanki
sól
koperek
Sposób przygotowania

Prezentujemy Państwu przepis na pieczoną rybę w musztardzie chrzanowej "Z Podlaskiej Spiżarni".

1
Umytą rybę należy skropić sokiem z cytryny i odstawić na ok 10 minut.
2
Po tym czasie osuszyć rybę papierowym ręcznikiem, posolić i obtoczyć w mące.
3
Rozgrzać oliwę z łyżeczką masła i smażyć rybę do czasu aż się zarumieni.
4
Musztardę chrzanową wymieszać ze śmietaną.
5
Następnie przełożyć rybę do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem, przykryć wszystko musztardą chrzanową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 minut.
6
Rybę podawać udekorowaną koperkiem w towarzystwie ziemniaczanego piure i sałaty.
7
Voilà! Smacznego!:)
Inne przepisy