Pieczywo
Chleb żytni słonecznikowy

Chleb żytni słonecznikowy jest zdrowszą alternatywą dla chleba pszennego. Chleb żytni z ziarnami słonecznika wypiekany jest bez użycia konserwantów.

Chleb żytni jest bardzo pożywny. Czasami wystarczy jedna kromka by zaspokoić lekki głód. Ponieważ ma łatwo przyswajalne aminokwasy jest polecany przez dietetyków. Jest wyjątkowo smaczny.  Dzięki ziarnom słonecznika jest jeszcze lepszy. Ułatwiające koncentrację i stanowiące cenne źródło błonnika ziarna słonecznika są świetnym dodatkiem również ze względu na walory zdrowotne.

Chleb w polskiej historii kulinarnej jest w zasadzie od zawsze. Placek chlebowy znany jako podpłomyk był niezwykle popularnym wypiekiem w czasach średniowiecza. Dziś mamy do wyboru szereg najróżniejszych rodzajów chleba, jednak warto zwracać uwagę na skład wypieków. Najlepsze zawierają wyłącznie naturalne składniki. Chleb żytni słonecznikowi to nawiązanie do tradycji z uwagą na dzisiejsze wymagania zdrowego odżywiania. Nie posiada ulepszaczy ani zbędnych konserwantów. To produkt naturalny.

Inne produkty z tej kategorii