Miód rzepakowy to jeden z najpopularniejszych miodów w naszym kraju. W stanie płynnym, zwanym patoką, charakteryzuje się słomkowym kolorem. Krupiec, czyli miód o skrystalizowanej konsystencji ma kolor biały lub kremowo-słomkowy. W smaku jest dość słodki i wyczuwalny jest zapach kwitnącego rzepaku.
Dla miodu rzepakowego charakterystyczne jest to, że bardzo szybko się krystalizuje. Żeby móc cieszyć się jego płynną wersją najlepiej dokonać zakupu w czasie jego zbioru, który przypada na przełom kwietnia i maja. Miód rzepakowy poza walorami smakowymi ma szereg właściwości zdrowotnych.
Dobrze wpływa na wyczerpany organizm, dodając mu energii. Ma również dobry wpływ na nasze serce i samopoczucie w trakcie przeziębienia.
Producent miodu to gospodarstwo pasieczne o ponad stuletnich tradycjach. Jest jedną z większych pasiek w regionie „Zielonych Płuc Polski”. Leży na skraju trzech wielkich puszcz położonych w północno-wschodniej Polsce: Białowieskiej, Knyszyńskiej i Augustowskiej. Zdobyte doświadczenie i wiedza stawiają tego producenta na czele polskich gospodarstw pszczelarskich. To gwarancja najwyższej jakości.